2019. március 25., hétfő 06:42
|Köszöntjük Irén, Írisz nevű kedves látogatóinkat!

Községünkről

Nagy tisztelettel köszöntjük Önt Csákánydoroszló község honlapján és köszönjük, hogy ellátogatott oldalunkra!

Reméljük sok hasznos információval szolgálhatunk községünkről.

Jó böngészést kívánok a község Önkormányzata nevében:
Horváth István polgármester a képviselőtestülettel együtt.


KÖZSÉGÜNK MADÁRTÁVLATBÓL 

KÖZSÉGÜNK  1  PERCBEN  

ELADÓ ÖNKORMÁNYZATI ÉPÍTÉSI TELKEK

HATÁLYOS RENDEZÉSI TERVÜNK

(jobb oldali menüsor Rendezési terv alatt)


Csákánydoroszló község földrajzi elhelyezkedése

Vas megye nyugati határánál helyezkedik el Csákánydoroszló. A település a 8-as főút mellett, Szentgotthárd, és Körmend között található, a Rába folyó völgyében az Őrségi Nemzeti Park északi kapujában.


Községünkkel szomszédos települések:

Körmend város, Felsőmarác, Gasztony, Halogy, Hegyhátszentmárton, Ivánc, Kemestaródfa, valamint Hagensdorf im Burgenland, Heiligenbrunn és Luising községek.

Néhány mondatban a településről, bővebben pedig itt

Csákánydoroszló község Nagycsákány mezőváros és Rábadoroszló Árpád-kori falu egyesüléséből jött létre 1939-ben. Csákányról 1248, Doroszlóról pedig 1471 óta vannak adatok. Az újkorban története a Batthyány-család grófi ágáéval fonódott össze. Csákány volt a törökök egyik célpontja, ezért a család itteni kastélyát jelentős végvárrá építették ki. A háborús idők elmúltával a végvárat barokk kastéllyá alakították át, jelentős park tartozik hozzá. Mai formájában ekkor, 1765-ben épült a Nepumoki Szent János titulusú, igen szép berendezésű római katolikus templom is. A kastélypark a ritka és különleges növényvilágával természetvédelmi terület. Ugyancsak természetvédelmi terület a Rába menete is festői szépségével.A községet jelenleg 1800-an lakják. Infrastrukturálisan jól ellátott település.

Községünk mindennapjairól havonta megjelenő újságunkat olvashatja, ha ide kattint.

A település történetét bemutató könyv 2004 - ben jelent meg, - több mint 100 képpel - melynek az első néhány oldalát megtekintheti, ha rákattint a könyv előlapjára.  A teljes könyv a községünk múltja menüben található.

Magyarbükkös a kihalt és elfelejtett faluról  itt látható információ

FRISS HÍREK:    RÁDIÓ KÖRMEND     99,8 Mhz-en.