Elérhetőségek

Csákánydoroszló

Cím: 9919 Csákánydoroszló,
Fő utca 39.
Telefon:
+36/94/542-002
E-mail:
csakanydoroszlo@csakanydoroszlo.hu
Hivatal...


Magyar Államkincstár Tájékoztatása

2020.05.13.

Tájékoztatás arról, hogy a Magyar Állam minden 2015. december 31. után született gyermeknek 42.500.- Ft életkezdési támogatást ad, amit egy autómatikusan megnyíló letéti számlán helyez el. Ezen a számlán ez az összeg a mindenkori infláció mértékével növekszik.

Ha a szülő Kincstári Start-értékpapír számlát nyit és erre a számlára áthelyezésre kerül az életkezdési támogatás, akkor összege a mindenkori infláció mértékével + 3 %-kal növekszik, akkor is, ha a szülő további összeget nem fizet be erre a számlára.

Lehetővé vált aStart- értékpapírszámla személyes megjelenés nélküli – ügyfélkapun keresztül történő – megnyitása.  A Kincstári Start-értékpapírszámla nyitása és vezetése díjmentes. www.magyarorszag.hu(Pénzügy – Befektetések, megtakarítások, hitelek)

A fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV. törvény lehetővé teszi Start-számla nyitását bármely magyar állampolgárságú, Magyarországon lakóhellyel rendelkező gyermek számára, 18. életévének betöltéséig.

A Kincstári Start-értékpapírszámlára vásárolható a Babakötvény.

A 2020. április 27-június 30. között a Start-számlát megnyitó ügyfeleink nyereményjáték sorsoláson vehetnek részt. Nyeremény: állampapír vásárlásra beváltható utalvány a Kincstárnál. A részvételi feltételek a Játékszabályzatra kattintva olvashatóak.


Csatolt fájl(ok)

szuloknek-ugyfk.pdf   [273,42KB]

Vissza az előző oldalra!
Csákánydoroszló - Magyar